Afscheid & Roadtrip!

De afgelopen weken zijn we in NL heeeeel druk geweest met o.a. het leegmaken van ons huis, het ophalen van onze gele bus en het afronden van werk (Inge)

Omdat de gele bus nog niet helemaal klaar is voor vertrek (alles zit erin maar we willen haar nog meer ‘van ons’ maken) hebben we besloten om niet 1 jan al te vertrekken maar eind Maart. Alex blijft dan ook wat langer werken, wat financieel ook best goed uitkomt! 😉

Maar Inge is al wel gestopt met masseren en we hebben ons huis helemaal opgeruimd en leeggehaald.

Dus nu wonen we niet meer in ons mooie stadje (na 20 jaar…) zijn we officieel dakloos ….

Niet echt natuurlijk want we hebben de bus!

30 januari zijn we met ons kleine campertje Ted vertrokken naar Zuid Spanje. We willen deze camper (net als ons Spaanse huis) gaan verhuren in Andalusië. Dit is een deel van ons inkomen als we straks op weg zijn…voor wie zich afvraagt ‘hoe we straks aan geld komen’ 😉

Afgelopen week hebben we zo’n beetje 2500 km gereden. Een leuke (en soms best heftige) Roadtrip dwars door Frankrijk en Spanje!

Hier een verslagje van onze trip:

Na het achter laten van onze allerliefste kat Joep (bij een heel lief iemand waar hij het fantastisch heeft….maar het was toch verdrietig…) en een laatste nachtje in Breda bij familie gingen we op pad.

Via een snelweghotel net boven Parijs (waar we 2017 afsloten in een piepkleine badkamer met champie en kleffe oliebollen) reden we via een geweldig hotel in een kasteeltje net boven Bordeaux (waar we een giga woonkamer met haard voor onszelf hadden) door naar Noord Spanje. In midden Spanje boekten we 2 nachtjes in een appartementje en namen we 1 dagje vrij van alles. Dat was wel erg welkom! Zeker ook voor de kids…..Een dagje knuffelen en lekker veel aandacht!

We bekeken een prachtig kasteel en konden alles mega rustig aan doen (dat was lang geleden!). Zoals koffie drinken op een dorpspleintje tussen de klepperende ooievaars.

Het laatste nachtje van onze trip sliepen we in een typisch Spaans hotel en brachten we een bezoekje aan het prachtige World Heritage stadje Ubeda waar we (na koffie met traditionele mierzoete 3 koningen krans) de optocht van de 3 koningen zagen. Super leuk om mee te maken, al moesten we wel uitkijken voor de koningen die ons bekogelde met snoep 😉

Nu zijn we aangekomen in onze Finca net boven Malaga waar we de komende weken hard gaan werken! Aan o.a. een nieuwe badkamer, 2e haard, online cursussen baby/kindermassage….er is nog steeds genoeg te doen! 😉

Wat hebben we tot nu toe geleerd van onze ‘Oefentrip’ On The Road? Voor als we straks eind Maart echt op weg gaan met onze gele bus….

  • samen op pad met een Campertje is heel gezellig, maar….dagen achter elkaar rijden in de grauwigheid/regen met 2 peuters die lang stil moeten zitten (zonder tv’tjes) is niet altijd heel makkelijk en leuk. Dus dat worden korte ritjes straks als we echt op pad gaan (nu kon t niet anders omdat we op tijd moesten zijn voor de renovatie van de badkamer in Finca Fijn!)
  • De kids houden van nieuwe dingen (Mama! Hier ben ik nog nooit geweest, dus dit vind ik heel leuk!) en zijn heel enthousiast, wat dan gepaard gaat met gegil….en dus met boze en geïrriteerde blikken. Tja daar moeten we maar aan wennen dan en een paar keer Sssst roepen 😉 Vooral nieuwe hotelkamers vinden ze geweldig (en ook het ramen poetsen ervan ;-)) …en ze vragen zich elke keer af waar de meneer of mevrouw van het hotel dan moet slapen…toch niet bij ons op de kamer? 😉
  • Uiteten is leuk maar na een paar dagen krijg je zin in zelf koken en ‘echt’ eten dat niet opgepiept is of van een aardappel komt. Dat gaat goed komen in de gele bus, daar zit een keukentje in!
  • Een eigen plekje met wat speelgoed is heel fijn voor de kids, even een beetje rust tussen al t nieuwe, ook dat is in de bus natuurlijk wat makkelijker dan nu…al hadden we wel wat speelgoed voor de Finca bij ons waar ze mee konden spelen. Hier in de Finca kunnen ze ook weer heerlijk spelen…er is hier genoeg speelgoed voor wel 100 kids 😉

Het was super om alvast een beetje proef te kunnen draaien voor onze echte trip, en leerzaam ook! 😉 Jammer dat de Roadtrip nu voorbij is, maar klussen in de Finca is ook altijd weer leuk en ons echte vertrek komt steeds dichterbij!

Be Happy! Alex & Inge 🙂

Close